Ne mutam in casa noua!

Naturopathya Med isi schimba locatia, in zona Nordului – Herastrau.
Noua noastra adresa este: Cladirea Saphire, intrarea Gh. Simionescu (ultima cladire pe partea dreapta), parter, ap. 4.
Se poate intra si din str. Nicolae Caramfil.

Adesea confundata cu tehnica de manipulare vertebrala ( cunoscuta si ca vertebroterapie, chiroterapie sau medicina manuala), a fost aplicata empiric (cu exceptia Chinei), cu rezultate spectaculoase si, uneori, dezastruoase, pana in sec. al XIX-lea cand A. D. Still (1830-1917) si D. D. Palmer, considerati fondatorii osteopatiei in medicina moderna, ii stabilesc o teorie unitara capabila sa ofere explicatii patogenice, indicatii, metode, limite si contraindicatii.

In medicina chineza locul osteopatiei era bine stabilit; urmare logica a aplicarii principiilor acestei medicini care considera integritatea structurilor anatomice ca o conditie de baza in buna circulatie a energiei in meridiane.

La inceputul sec. al XX-lea George Goodheart elaboreaza si el o metoda de examinare a muschilor plecand de la ideea ca o leziune nervoasa datorata unei leziuni osteopate are consecinte in teritoriul inervat iar o iritatie a organelor interne se poate transmite invers la nivelul tesuturilor paravertebrale ducand la aparitia unor leziuni osteopate.

Prin leziune osteopata se intelege o modificare a staticii vertebrale sau a structurilor osteoligamentare de la acest nivel, cauzata de posturi nefiziologice sau afectiuni ale organelor interne sau a receptorilor (ochi, urechi, senzori cutanati, proprioceptori s.a.), cu consecinte locale (nevrite, tulburari trofice, arteriale, venoase sau limfatice, tensiuni ligamentare, contracturi musculare, dureri) sau la distanta (tulburari circulatorii cerebrale, tulburari functionale oculare, cardiace, pulmonare, digestive, genito-urinare s.a.).

Prin urmare, o pozitie incorecta la birou, la volanul masinii sau la cinematograf..., tulburari de vedere sau de auz, afectiuni ce reduc capacitatea senzitiva a tegumentului sau a aparatului osteoarticular, o incaltaminte incomoda (chiar daca se inscrie in trendul actual), o imbracaminte ce „chinuie” toracele sau bazinul, ne poate trimite la medic cu dureri de spate, uneori junghiuri toracice (care ne opresc respiratia), dureri abdominale sau tulburari de tranzit intestinal.

De asemenea, o alimentatie incorecta cu „infulecatul” la botul cailor viteza (fara a controla ceea ce mancam si fara a savura traficul in care ne-am angajat) sau la petreceri prelungite mult dupa orele la care organismul intra in „prioada de refacere”, cu o hrana de proasta calitate (in discordanta cu totalul la casa de marcat a magazinului) ce ajunge sa irite tubul digestiv si, in continuare, celelalte organe, ne poate face sa ne modificam postura: cine se gandeste atunci cand savureaza un hamburger ca va ajunge sa schiopateze...?

Uneori nu este suficienta manipularea articulatiilor vertebrale , fiind necesara interventia si la nivelul altor articulatii, grupe musculare, organe sau la nivelul craniului pentru corectarea deficitelor functionale. Manipularile vertebrale, articulare, musculare, craniale sau ale organelor interne se pot face in sedinte succesive sau intr-o singura sedinta, in functie de afectiune.

Completarea manevrelor de corectare cu o gimnastica activa sau pasiva, sau purtarea de sustinatoare plantare de stimulare piezoelectrica a meridianelor tendino- musculare si de corectare a tulburarilor de statica vertebrala, va asigura mentinerea pozitiei corecte pentru mai mult timp. Corectand aceste leziuni osteopate, se restabileste echilibrul static si dinamic al corpului si dispar manifestarile neplacute care, uneori, au plimbat pacientul prin diverse servicii medicale.

Restabilind functionarea armonioasa redeschidem omului calea catre frumusetea si santatea atat de pretioase.

Foarte importanta este interventia precoce in orice deviatie de statica a coloanei, fie la adult, fie la copil si adolescent , unde orice modificare in postura corpului si in dinamica articulara, necorectata la timp, poate duce la rezultate dezastruoase pentru tot restul vietii!

Inapoi


Program de lucru:

Luni-Vineri 10-20
Sambata 09-14
Telefoane:

(+4)0728 189 555
(+4)021 222 1541


Intrebari si raspunsuri
slabire
Pentru slabire trebuie vazut statusul actual: tonusul muscular, perioada de ingrasare , alte cure urmate, boli asociate etc. In urma ...