Ne mutam in casa noua!

Naturopathya Med isi schimba locatia, in zona Nordului – Herastrau.
Noua noastra adresa este: Cladirea Saphire, intrarea Gh. Simionescu (ultima cladire pe partea dreapta), parter, ap. 4.
Se poate intra si din str. Nicolae Caramfil.

Timp de secole plantele au fost folosite de om urmarind comportamentul animalelor in diferite situatii (rani, indigestii, nastere etc). Apoi, urmand o cunoastere exclusiv empirica sau urmand ritualuri magice, vindecatorii au folosit plantele, urmarind efectele lor, in functie de similitudinile cu organele ce trebuiau vindecate.

„Fiecare concept stiintific incepe cu o erezie" spunea A. Huxley.

Eufrasia, ale carei flori au culoarea si forma irisului, era (si este) folosita pentru tratarea afectiunilor oftalmologice; cucurma, fiind galbena, vindeca icterul; untul vacii, planta care detine doi bulbi asemanatori testiculelor, putea sa determine redobandirea virilitatii masculine; rodia, stupitu cucului sau conul de pin, cu forme asemanatoare gurii cu dinti, erau folosite in tratarea afectiunilor dentare si exemplele pot continua.Perioada Renasterii a permis inflorirea universitatilor si gradinilor botanice iar dezvoltarea chimiei si botanicii din secolele urmatoare a dus la aparitia fitoterapiei moderne cu metode riguroase de clasificare, recoltare, utilizare si conservare a plantelor si cu o verificare experimentala riguroasa a efectelor terapeutice.

Produsele farmaceutice obtinute din plante sau principiile active elaborate prin biosinteza de celula vegetala (fitoterapice) pot fi administrate sub diferite forme (tinctura,infuzie, decoct, macerat, cataplasme, comprese, creme etc) in vederea obtinerii efectelor terapeutice asupra bolilor sau pentru recuperarea si mentinerea tineretii si frumusetii

Cu mai bine de cinci milenii in urma egiptenii ardeau esentele vegetale aromate in onoarea zeului Soare, faraonii se imbaiau in uleiuri aromatice, chinezii, indienii si intregul Orient raspandeau in lume aromele nebanuite ale plantelor si mirodeniilor punand bazele aromaterapiei.

La fel cu celelalte arte medicale naturiste practicarea aromaterapiei a devenit stiinta in urma cercetarilor experimentale asupra efectelor terapeutice ale plantelor medicinale si aromatice, efecte observate empiric de generatii de vindecatori si aplicate in medicina populara. Efectele uleiurilor volatile apar in urma stimularii organului olfactiv sau absorbtiei moleculelor prin inhalare, bai medicinale, masaj sau uz intern. Stimularea organului olfactiv da nastere unor impulsuri nervoase care ajung direct la sistemul limbic unde stabilesc corelatii cu amintirile, emotiile, motivatia, simpatia, sexualitatea si creativitatea antrenand in interiorul nostru mecanisme de autovindecare.

Eficacitatea aromaterapiei este crescuta in cazul administrarii interne sau prin masaj sau bai datorita unei serii de afinitati chimice intre componenti ai uleiurilor volatile si biochimia organismului uman. Prin studii asupra virtutilor uleiurilor volatile, dr. Alan Hirsch (profesor de psihiatrie si neurologie la Universitatea din Chicago) a constatat ca unele arome declanseaza la nivelul creierului o reactie a centrului de control al apetitului si astfel a aparut ideea folosirii aromelor in controlul greutatii corporale. Specialistii in parfumuri incurajeaza utilizarea uleiurilor volatile in tratarea, fara efecte secundare, a starilor de apatie, stres, depresie sau iritare. Prin realizarea unei serii de sapte parfumuri relationate cu cele sapte „chakre" (centrii energetici recunoscuti de filosofia indiana si folositi in medicina ayurvedica sau acupunctura) ale organismului uman s-a ajuns la influentarea intregului organism (la nivel psihic, fizic si emotional)..

Prin utilizarea extractelor de celule vegetale proaspete aflate in faza de crestere (gemoterapice) se elimina produsele toxice acumulate in organism prin alimentatie, metabolism, respiratie, tratamente alopate, tratamente corporale cu produse de sinteza (creme cosmetice, vopsea de par, lacuri de unghii etc) realizand drenajul organismului. Acest proces de curatare a tesuturilor este benefic atat din punct de vedere al sanatatii cat si din punct de vedere al frumusetii deoarece organismul se poate „ocupa" linistit de improspatarea tesuturilor fara a mai fi nevoit sa accepte si sa se acomodeze „mizeriei" acumulate de-a lungul vietii.

Fara deseuri pielea va reusi sa-si refaca mai usor structura atacata zilnic de radiatii, praf, produse cosmetice sau alimentatie moderna intarziind aparitia ridurilor sau vergeturilor; tesutul celular subcutanat, depozitarul celulelor grasoase, se va simti usurat atunci cand celulele sale nu vor mai acumula grasimi si toxine si nu va mai fi nevoit sa-si arate „chipul buhait" sub forma celulitei.

Daca dezechilibrele hormonale sau metabolice sunt cele care tulbura armonia corpului (ducand la acnee, obezitate, celulita, par in exces sau in zone nefiziologice, hipotrofia glandei mamare etc) gemoterapicele specifice fiecarei linii metabolice sau hormonale ne pot fi de ajutor in reglarea disfunctiei alaturi de celelalte metode terapeutice naturiste.

Introducerea in alimentatie a fructelor, legumelor, condimentelor si plantelor aromatice de cat mai buna calitate ne asigura o buna functionare a organismului si chiar o stimulare a insanatosirii.


Inapoi


Program de lucru:

Luni-Vineri 10-20
Sambata 09-14
Telefoane:

(+4)0728 189 555
(+4)021 222 1541


Intrebari si raspunsuri
slabire
Pentru slabire trebuie vazut statusul actual: tonusul muscular, perioada de ingrasare , alte cure urmate, boli asociate etc. In urma ...